a starą moge sobie wziąźć?
Stukanie podczas skręcania ...
Zwiń
X
-
Stukanie podczas skręcania ...
Witam
Podczas ruszania na parkingu przy skręconych kołach usłyszałem głośne stuknięcie (coś jak uderzenie kamieniem o podwozie) w pierwszej chwili tak też pomyślałem ale gdy wysiadłem nic nie leżało na parkingu, pojechałem dalej całą drogę nic nie było aż do momentu gdy wjeżdżałem na wiadukt ( takim ślimakiem) czyli skręcone koła (tym razem w drugą stronę) i lekko pod górkę, prędkość była większa a uderzenie takie jak wcześniej tyle że dużo głośniej, piszę uderzenie ale ten dźwięk równie dobrze można by określić inaczej bo nie zauważyłem nic w co mogłem uderzyć. Temat nazwałem stukaniem podczas skrętu bo chyba to najbardziej pasuje. Pytanie jest ogólne ale liczę że może ktoś mniej więcej mnie naprowadzi na trop usterki w moim aucie. W trakcie dalszej jazdy znowu nic nie było koła mniej więcej prosto całą drogę. Dodam że dźwięk jest bardzo głośny z okolic lewego przedniego koła, w ciągu godzinnej jazdy dwukrotnie więc pomyślałem że warto zasięgnąć Waszej porady.
-
-
skręć koła na postoju i jedź, jak stukanie będzie cały czas, takie klekotanie to pewnie to, ale na serio to nie wiem jak to stwierdzić w warunkach parkingowych, może jak widzisz, że gumowa osłona przegubu jest uszkodzona to pewnie syf sie dostał tam i padło, to nie jest droga usterka i nie trzeba ustawiać geometrii po wymianie
Komentarz
-
-
Samochód ma prawie 240000 wiec już sporo, jak skręcę maksymalnie koła to nic nie stuka nawet delikatnie, za każdym razem jak stukało ( a raczej waliło z impetem) było to podczas jazdy ze skręconymi kołami ale na niewielim wyboju :
za pierwszym razem łączenie drogi asfaltowej z parkingowym betonem powiedzmy 5 cm różnicy wysokości
za drugim razem łączenie asfaltów też niewielkie wgłębienie
ogólnie obie sytuacje można by określić małymi ,,wybojami,, połączonymi ze skrętem kół ... ;/
Komentarz
-
-
Na tym samym uskoku podczas jazdy na wprost jest cicho, jednak bez mechanika nic z tego chyba nie będzie sam się nie znam a i opisać zbyt dokładnie też nie potrafię :P Tyle tysięcy kilometrów chwaliłem zawieszenie bo nic nie musiałem tam robić a tu proszę :/ Mimo wszystko dzięki za zainteresowanie
Komentarz
-
Komentarz